De schoonheid van het echte leven

Nacht van de Filosofie Fryslân 2011

Een groots en meeslepend leven vol schoonheid en waarachtigheid, dat is toch waar wij allemaal heimelijk naar verlangen? Jammer alleen dat het echte leven voor veel mensen vooral bestaat uit hard werken, kinderen opvoeden, de was doen en in de file staan. Moeten wij het najagen van een volmaakt bestaan maar opgeven, of is ons verlangen naar schoonheid zoals Plato dacht van fundamenteel belang voor een waarlijk goed leven en een hogere wereld?

De vierde editie van de Nacht van de Filosofie Fryslân gaat over schoonheid en het echte leven. Van prachtige schilderijen tot mooie symfonieën en fraaie zonsondergangen langs de Waddendijk: schoonheid heeft op de mens altijd een sterke aantrekkingkracht gehad, maar ons evenzogoed in verwarring gebracht. Kunnen wij niet zonder de schone kunsten en de goede smaak om het 'echte ' leven te ervaren, of moeten we maar leren om schoonheid in ons alledaagse bestaan te ontdekken? Filosofeer mee over dit thema met filosofen, schrijvers en kunstenaars tijdens de vierde Nacht van de Filosofie Fryslân in Tresoar.

Gasten zijn o.a. Hans Achterhuis, Manon Bovenkerk, Jos de Mul, Christien Brinkgreve, Ronald Fransen, Maarten Doorman, Jan Knol, Huub Mous, Ron Muijzer, Jabik Veenbaas en Monique Wortelboer.