Sprekers middagprogramma Nacht van de Filosofie Fryslân 2016

 

Pieter Boele van Hoensbroek                   Tamar de Waal def

Pieter Boele van Hensbroek

Filosofie voor een mondialiserende wereld: het idee van Vergelijkende Politieke Theorie

   

Tamar de Waal

Tamar de Waal is politiek filosoof en werkt aan een proefschrift over de ethiek van migratie, inburgering en democratisch burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam. Met de aanhoudende vluchtelingenstroom wordt Nederland getest: zijn we goed voorbereid op het opnemen van nieuwkomers in de maatschappij?

Dit behelst - in het geval van erkende vluchtelingen - meer dan het tijdelijk opvangen van gasten: het gaat om het succesvol ontvangen van nieuwe Nederlandse burgers, met oog voor hun participatie en welzijn. Tamar beoordeelt het huidge ontvangst- en inburgeringsbeleid in Nederland en de uitkomsten - en doet voorstellen over hoe het beter kan.

drogeVoetenBewerkt1MH   LB-reversing goggles 3

Droge Voeten

Ga over je grenzen met deze super coole lichtgame!

Hoe lang hou jij droge voeten?
Help jij een ander of duw je die over de rand?

In het multimedia-spel 'Droge Voeten' moet je proberen niet buiten een eiland te raken. Het eigen gebied dat je deelt met anderen verandert voortdurend van vorm. De kunst is natuurlijk om je eigen plekje te behouden of op tijd over te springen naar een ander eiland. En ja, dan kom je voor de keuze: help ik alleen mezelf of ook een ander?

'Droge Voeten' is een interactief spel gemaakt door Nou&Herkauw.

 

 

Labyrinth

Bekijk de wereld op z'n kop!

Hoe zoek jij de weg? Alleen lukt het je zeker niet...

In de game 'Labyrinth' word je samen aan een ander gekoppeld en moet je gezamenlijk de uitgang zien te vinden. De een heeft een bril op die de wereld letterlijk op zijn kop zet. De ander ziet hoe het echt is. Alleen door in beide werelden goed te kijken kan je de uitweg vinden. Zo wordt je uitgedaagd om de grenzen van je eigen waarneming op te zoeken en er overheen te stappen.

 

Koos Buist still   vpro2

Koos Buist - Sloot 

 

VPRO-gids - Cover 1