11 december 2018 | Filosofiecafé Fryslân

Boris van der Ham
Nieuwe vrijdenkers 

Dinsdag 11 december · 20.00 uur · Tresoar · Boterhoek 1 · Leeuwarden 
Organisatie: Filosofiecafé Fryslân · Entree € 5,00 · Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


In april dit jaar verscheen het boek 'Nieuwe Vrijdenkers - 12 voormalige moslims vertellen hun verhaal'. Het boek is samengesteld door Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, en journalist Rachid Benhammou.

In Nederland ben je vrij om niet-godsdienstig te zijn, maar in de praktijk is die vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nieuwe Vrijdenkers komen twaalf Nederlandse voormalige moslims aan het woord die zich hebben losgemaakt van de religie van hun ouders. Bij sommigen ging dat gemakkelijk, maar anderen kregen te maken met zeer heftige reacties van hun familie, waarbij enkelen zelfs werden verstoten.

Een aantal van de geïnterviewden is nu openlijk atheïst, agnost, humanist of vrijdenker, maar de meesten van hen leiden een dubbelleven omdat de buitenwereld niets weet van hun afvalligheid. In Nieuwe Vrijdenkers vertellen deze voormalige moslims openhartig hun persoonlijk verhaal, hun soms verscheurende dilemma's, maar ook over wat hen nu inspireert. Het zijn stuk voor stuk verhalen over het Nederland van nu.


 Boris van der Ham (Amsterdam, 1973) groeide op in Nieuwkoop. Hij is o.a. voorzitter van het Humanistisch Verbond en werkte mee aan twee documentaires over afvalligheid in de islam.

Het boek ‚Nieuwe Vrijdenkers’ is tijdens deze avond te koop.
Er is geen PIN apparaat aanwezig!