Jeugdprogramma Nacht van de Filosofie Fryslân 2018

 

LEGO BuildToExpress   Maispops nvdff1


LUCHTKASTELEN BOUWEN VAN LEGO

Tijdens het hele middagprogramma van de Nacht van de Filosofie Fryslân kun je met LEGO BuildToExpress luchtkastelen bouwen aan de hand van filosofisch getinte vragen: Hoe zien jouw toekomstdromen eruit? Hoe reëel zijn ze? Hoe belangrijk is verbeelding voor de toekomst van de wereld? Wat zijn luchtkastelen eigenlijk?


Tijd:
doorlopend van 15:00 tot 17:00 uur
Leeftijd: van 4 tot 104 jaar | Deelname: gratis
Waar: De Koddebeier in dbieb (jeugdafdeling)


 

 


MAISPOPS

Wil je een creatieve bijdrage leveren aan het realiseren van een nieuwe wereld? Met behulp van maispops vullen we tijdens het jeugdprogramma van de NVDFF de oppervlakte van een enorme bal zodat we aan het einde van de middag de toekomst van de wereld in handen hebben! Zou het een luchtkasteel worden of realiteit...? Laat je verbeelding de vrije loop en bouw mee!

Tijd: doorlopend van 15:00 tot 17:00 uur
Leeftijd: van 4 tot 104 jaar | Deelname: gratis
Waar: De Koddebeier in dbieb (jeugdafdeling)


 

Blind als je wereld zwart wordt1    
 

EXPOSITIE | BLIND: ALS JE WERELD ZWART WORDT 
Op zondag 8 april organiseert dbieb de workshop 'Blind: als je wereld zwart wordt.' In deze workshop kunnen kinderen ervaren hoe het is om blind te zijn. Niet alleen leren ze braille, maar ook om te luisteren zoals blinde mensen dat doen. Afsluitend worden verschillende voorwerpen zwart geverfd zoals een computer, toetsenbord, landkaart etc. Deze voorwerpen worden tijdens de Nacht van de Filosofie Fryslân op 21 april als tentoonstelling gebruikt bij de interactieve lezing van de blinde filosoof George Kabel

Meer informatie over de workshop vind je hier >>>