SPREKERS EN ARTIESTEN A-Z  |  Middagprogramma  avondprogramma

Albert Bouwman

VERBEELDING VERNIETIGEN EN SCHEPPEN
Hoe is het om op te groeien met een sterke verbeelding? Hoe is het om die verbeelding in je tiener en twintiger jaren kwijt te raken? Hoe helpen Nietzsche en Sartre om verbeelding te vernietigen en weer op te bouwen? Albert vertelt naar aanleiding van zijn eigen jeugd wat verbeelding betekende en wat het betekent die te verliezen mede door Nietzsche en Sartre, maar ook hoe dezelfde filosofen hem hielpen opnieuw verbeelding te scheppen.

Lees meer: Albert Bouwman

Jan Bransen

WORDEN WIE JE BENT | Theatrale voordracht over keuzestress, imago-management en YOLO
Jongeren hebben het niet makkelijk, vandaag de dag. Zij leren hun leven onder hoogspanning leven, alsof het een aaneengesloten reeks alles-of-niets en nu-of-nooit keuzes is. Daarbij hebben ze last van goedbedoelende ouders en docenten die massaal op de tribune zitten en zich misdragen alsof ze de bondscoach zijn. Doe het dan maar eens goed! Worden wie je bent is echter vooral zijn wie je wordt. Dat is alleen een kwestie van imago-management voor zover het je lukt om over jezelf na te denken als een team dat de manager zojuist ontslagen heeft. 

Lees meer: Jan Bransen

Koos Buist

HET IS WAD VOORBIJ DE HORIZON
"Moddergat 2012. Met laagtij valt mijn oog op een onopvallend doch vreemd object. Ik trek het uit de klei. Schijnbaar exotisch roept het vragen op over de oorsprong, de functie, de maker en hoe het daar heeft kunnen aanspoelen. De zoektocht naar deze antwoorden brengen een groter mysterie aan de oppervlakte dan ik ooit had kunnen bedenken. Door wadjut tochten en onderzoek begin ik inzicht te krijgen in een schijnbaar ongelofelijk verhaal. Het object blijkt afkomstig van een waddenzeevolk dat vooralsnog onder onze radar achter de dijk hun thuis vindt."

Lees meer: Koos Buist