SPREKERS EN ARTIESTEN A-Z  |  middagprogramma  avondprogramma

Coen Simon

MIDDAGPROGRAMMA | Oordeel zelf
De Duitse Verlichtingsfilosoof Immanuel Kant riep tweehonderd jaar geleden op zelf te denken, los van de dogma's van de kerk. Sindsdien gaat het heel goed met de wetenschap, maar minstens zo goed met de eigen mening. Filosoof Coen Simon leert hoe we ons oordeelsvermogen kunnen oefenen en gebruiken in een tijd waarin feiten en alternatieve feiten om het hardst de baas spelen. Kom luisteren en oordeel zelf. 

 Coen Simon is schrijver en filosoof en maakte naam met Zo begint iedere ziener, Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden en Filosoferen is makkelijker als je denkt. Voor En toen wisten we alles ontving hij de Socratesbeker. De jury schreef daarover: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.' Onlangs verscheen van hem Oordeel zelf. Waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet.

Coen Simon treedt twee keer op tijdens het middagprogramma van de NvdFF. Vanaf 16:15 uur leest hij kinderen voor uit zijn boek Er zit een gat in. De wereld van Spriet. Meer informatie lees je hier....