SPREKERS EN ARTIESTEN A-Z  |  middagprogramma  avondprogramma

George Kabel

MET JE VERBEELDING OP STAP 
In deze interactieve lezing zal George Kabel aan de hand van zijn kunstwerk ‘Op-stap’ met de deelnemers zijn relatie met filosofie, kunst en verbeelding uiteenzetten. De deelnemers zullen met behulp van deze installatie, bestaande uit een rond tableau met zwart gemaakte gebruiksvoorwerpen, vragenderwijs aangemoedigd worden om samen met hem het pad van het verbeeldingsproces te betreden. 

De verbeelding kan helpen om zin te geven aan het bestaan en een houding te vinden tot ingrijpende veranderingen in het leven. Kabel geeft in een persoonlijk voorbeeld aan hoe een schilderij een belangrijk moment in zijn leven symboliseerde dat hem inspireerde tot de hierboven beschreven installatie. Het verbeelden was een krachtig element in zijn zingevingsproces.


George Kabel (1955) studeerde filosofie en bekwaamde zich in het beeldhouwen nadat hij blind werd op 30-jarige leeftijd. Hij verzorgt filosofiecursussen en lezingen over onder andere ethiek, levenskunst en kunst. Daarnaast exposeert hij met regelmaat in galeries en musea.