SPREKERS EN ARTIESTEN A-Z  |  middagprogramma  avondprogramma

Lies van Huet en Floris van der Marel

VERVALLEN | WORKSHOP: HET HART AAN DE MACHT 
Vaak laten we ons in onze verbeelding leiden door percepties en interpretaties van wat we zien met onze ogen. Chakra's leren ons echter dat we met onze handen veel beter kunnen verbeelden wat in ons hart leeft. Lies van Huet (Lies Keramiek) en Floris van der Marel (Frisian Design Factory) nemen jullie mee in een workshop waarin je deze verbeelding aan de macht laat. We gaan met onze handen direct het materiaal beïnvloeden waarbij je je niet laat hinderen door wat je ziet of denkt.


Lies van Huet is keramiste sinds 1980. Door jarenlange ervaring en aanvullende cursussen heeft zij veel kennis en vakmanschap opgebouwd. Zij leerde in binnen- en buitenland draaien met aardewerk-, steengoed- en porseleinklei o.a. bij Geert Schreuder, Douglas Phillips, Kees Hoogendam, Johan Broekema, Paulien Ploeger, Joop Crompvoets. Ook bekwaamde zij zich in handvormen en Raku, een eeuwenoude Japanse baktechniek. Haar atelier is in de voormalige gevangenis - inmiddels cultureel erfgoed - Blokhuispoort, in de hoofdstad van Friesland, tevens Culturele Hoofdstad 2018 van Europa, Leeuwarden. www.lieskeramiek.nl

Floris van der Marel (1987) is creatief procesbegeleider bij de Frisian Design Factory van NHL Stenden Hogeschool. Hiervoor heeft hij een Master Design Research for Interaction met een focus op culturele verschillen gevolgd aan de Technische Universiteit Delft en Middle East Technical University in Turkije met afsluitend een impact analyse van een kleioven in de jungle in India. Daarnaast heeft hij in Vietnam voor de Europese Unie duurzame consumptie bevorderd, en heeft hij in Singapore en India onderzoek gedaan naar oprecht inclusief ontwerpen.